Çalışan Adayı Aydınlatma Metni

Ana Sayfa / KURUMSAL / Çalışan Adayı Aydınlatma Metni
Çalışan Adayı Aydınlatma Metni

Kişisel Verilerin Korunması Mevzuatı Uyarınca

Çalışan Adayı Aydınlatma Metni


1. Veri sorumlusunun kimliği

Akdeniz Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (“AEDAŞ” veya “Şirket”) veri sorumlusu sıfatıyla çalışan adaylarımızdan elde ettiğimiz kişisel verilere ilişkin olarak 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na (“Kanun”) ve ilgili düzenlemelere uygun hareket edebilmemizi teminen aydınlatma yükümlülüğü kapsamında aşağıdaki hususları bilgilerinize sunuyoruz:


2. Kişisel Verilerin Toplanması, İşlenmesi ve İşleme Amaçları

Çalışan adayımız olmanız nedeniyle Şirketimiz ile paylaştığınız kimlik, iletişim, mesleki deneyim verileriniz, özlük verilerinizden olan özgeçmişiniz çalışan adaylarının başvuru süreçlerinin yürütülmesi, çalışan adayı/stajyer seçme ve yerleştirme süreçlerinin yürütülmesi, referans araştırmasının yapılması, Şirketimizi ziyaretiniz halinde güvenlik önlemleri kapsamında kamera görüntülerinin izlenmesi ve kayıt altına alınması ve sizinle iletişime geçilmesi amacıyla işlenecek ve 1 yıl süreyle AEDAŞ tarafından saklanacaktır.

Ayrıca açık rızanızın bulunması halinde gelecekte ortaya çıkabilecek uygun bir pozisyon veya topluluk şirketlerimizde mevcut olan uygun bir pozisyon için özgeçmişinizin değerlendirilmesi ve sizinle iletişime geçilmesi amacıyla işlenecek ve 3 yıl süre ile AEDAŞ tarafından saklanacaktır.

Özel nitelikli kişisel veri olan sağlık veriniz çalışan adaylarının başvuru süreçlerinin yürütülmesi amacıyla işlenecektir. Ayrıca engelli personel kadrosu için başvuruda bulunmanız durumunda özel nitelikli kişisel veri olan sağlık veriniz açık rızanızı vermeniz halinde çalışan adaylarının başvuru süreçlerinin yürütülmesi, çalışan adayı/stajyer seçme ve yerleştirme süreçlerinin yürütülmesi amacıyla işlenecektir.

 

3. İşlenen Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçlar ile Aktarılabileceği

Toplanan kişisel verileriniz, işbu Çalışan Adayı Aydınlatma Metni’nin 2. maddesinde açıklanan amaçlarla ve Kanun ile ilgili düzenlemeler kapsamında aktarılmasını gerektiren sebeplere bağlı ve bu sebepler ile sınırlı olarak Şirket’in bünyesinde bulunduğu topluluk şirketlerine, insan kaynakları danışmanlık firmalarına, hizmetlerinden faydalandığımız iş ortaklarımıza ve gerekmesi halinde resmi kurum ve kuruluşlara ayrıca Şirketimizin kullandığı yurt içinde bulunan bilişim sistemlerin veri tabanlarına aktarılabilecektir.

Özel nitelikli kişisel veri olan sağlık verileriniz ise, talep edilmesi halinde yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına aktarılabilecektir.

 

4. Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel verileriniz; Kanun’da öngörülen temel ilkelere uygun ve Kanun’un 5. maddesinde belirtilen sözleşmenin kurulması, veri sorumlusunun meşru menfaati ve açık rızanızın bulunması hukuki sebeplerine dayalı olarak, özel nitelikli kişisel veri olan sağlık veriniz ise, Kanun’un 6’ncı maddesinde belirtilen “açık rıza”ya dayalı olarak veya kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbî teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetlerinin planlanması ve yönetimi amacıyla iş yeri hekimi tarafından; fiziken ve elektronik ortamda, e-posta adresine veya Şirketimize bizzat sözlü veya yazılı olarak gerçekleştirilen başvurular ve görüşmeler sırasında beyan edilen bilgiler ile yapılan değerlendirme çalışmaları vasıtasıyla toplanmaktadır.


5. Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Haklarınız

Kişisel verilerin korunması mevzuatı çerçevesinde kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme, işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme, işlenme amacını ve tarafımızca bu amaçlara uygun olarak kullanıp kullanılmadığını öğrenme, yurt içinde aktarıldığı üçüncü kişileri öğrenme, eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde düzeltilmesini ve aktarılmışsa aktarılan üçüncü kişilere de bildirilmesini talep etme, işlenme şartlarının ortadan kalkması halinde silinmesini veya yok edilmesini ve aktarılmışsa aktarılan üçüncü kişilere de bildirilmesini talep etme, işlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıktığını düşünüyorsanız bu duruma itiraz etme, Kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle bir zarara uğramanız halinde bu zararın giderilmesini talep etme haklarınız mevcuttur.

 

Kanun kapsamında, kişisel verilerinizle ilgili başvurularınızı https://www.akdenizedas.com.tr/aedas-basvuru-formu.pdf form ile aşağıda belirtilen kanallardan birini kullanarak;

 

  • Göksu Mahallesi Serik Cad. No: 15 Demokrasi Kavşağı Kepez / ANTALYA adresine kimlik teyidinizin yapılması sağlanarak bizzat; veya
  • Şirketimizin akdenizedas@hs02.kep.tr posta adresine; veya
  • Güvenli elektronik veya mobil imzanız ile Şirketimizin kvkk@akdenizedas.com.tr adresine veya
  • Kimlik teyidinizin yapılması sağlanarak, Kanun ve ilgili mevzuatta belirtilen diğer usuller ile tarafımıza iletebilirsiniz.

 

Şirketimiz, Kanun’un 13. maddesine uygun olarak, başvuru taleplerini, talebin niteliğine göre ve en geç 30 (otuz) gün içinde sonuçlandıracaktır. İşlemin maliyet gerektirmesi halinde, Kişisel Verilerin Korunması Kurulu tarafından belirlenen tarife uygulanacaktır. Talebin reddedilmesi halinde, ret nedeni/nedenleri yazılı olarak veya elektronik ortamda gerekçelendirilecektir.

 



Akdeniz Edaş Alo 186

Akdeniz Elektrik Dağıtım Facebook Sayfası Akdeniz Elektrik Twitter Sayfası Akdeniz Elektrik Twitter Destek Sayfası Akdeniz Edaş Linkedin Sayfası
© 2021 Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. Kullanım ve Koşullar | Gizlilik Koşulları
   
node04 27.02.2021 11:57:57